Recruitment4you is de matchmaker tussen bedrijfscultuur en de ideale kandidaat.

Een onverwachte afwijzing

afwijzing

Ben jij echt DE PASSENDE kandidaat en afgewezen?

Je hebt gesolliciteerd op een vacature en er is een match van 90%. Je voldoet in grote mate aan wat er gevraagd wordt. En toch heb je een afwijzing gekregen! Dan is er nog één mogelijkheid over om de werkgever aan het twijfelen te brengen. Schrijf een briefje terug dat je niet akkoord bent met de afwijzing en zorg dat je binnen 2 dagen op de stoep staat! Pak de kans om jezelf te presenteren.
Dit is alleen van toepassing als er werkelijk een match is! Indien dit in alle eerlijkheid niet het geval is zadel je een werkgever op met een ongemakkelijk moment. Kijk in de spiegel en wees eerlijk! Soms gebeurt het dat een werkgever zoveel sollicitaties heeft ontvangen waarbij er bij de 1e lichting al een potentiële goede kandidaat gefilterd is. Waardoor de latere sollicitaties met minder aandacht worden gelezen. Simpelweg omdat het erg veel werk is. Deze aanpak zou goed kunnen werken wanneer het om een Sales functie gaat. Omdat je hiermee aangeeft dat je alles doet om die baan -lees order- binnen te halen.

Voorbeeld van een Afwijzing

Geachte heer Jansen, beste Jan-Willem,

Hartelijk dank voor uw brief van 29 september. Helaas moet ik u meedelen dat ik uw afwijzing niet in behandeling kan nemen vanwege het ontbreken van goed beargumenteerde redenen. Ik voldoe aan alle gestelde criteria en ik neem veel extra’s mee.

Om u toch nog een kans te geven om met mij in contact te komen, kom ik aanstaande vrijdag om 10.00 uur bij u op kantoor een kopje koffie drinken. Ik kan mij goed voorstellen dat door de enorme hoeveelheid brieven, e-mails en telefoontjes mijn CV wellicht aan uw aandacht ontsnapt is. Tijdens een kopje koffie kunnen we direct kennismaken en overtuig ik u dat ik de beste kandidaat ben.

Ik zal zorgen voor wat lekkers bij de koffie!

Met vriendelijke groet,

Jouw naam

Als werving- en selectiebureau merken wij dat sollicitanten zich vaak onvoldoende tot niet bewust zijn van zowel hun valkuilen als kwaliteiten. Hierdoor slaan zij vaak de plank mis tijdens de sollicitatieprocedure.

Ontdek gratis jouw competenties in drie eenvoudige stappen middels de Pre-Selectie Scan!

Voor overige hulp bij het solliciteren kun je jezelf ook aanmelden voor de sollicitatietraining, waarbij je jezelf leert onderscheiden op de sterk concurrerende arbeidsmarkt of gebruik maken van onze sollicitatietips!