Recruitment4you is de matchmaker tussen bedrijfscultuur en de ideale kandidaat.

Assessment Waalwijk

U wilt nieuw personeel gaan werven in Waalwijk en daarbij een assessment toepassen. Wist u dat wij met twee arbeidsmarkt scans werken binnen Recruitment4You? De pre-selectiescan (PRS) en de CultuurTalenten scan (CTS). Om het karakter, de competenties en valkuilen van een professional in kaart te kunnen brengen.

De pre-selectiescan

Onze pre-selectie scan werkt als een mini assessment waarbij kandidaten uit Waalwijk en omgeving deze invullen. Door deze scan meteen toe te passen tijdens de instroom kunnen we direct al grove selecties maken. Dat is erg waardevol omdat we daarmee beter de doelgroep kunnen bepalen. Hier kunt u alvast wat informatie lezen over de pre-selectiescan: klik hier. En ook kunt u bijvoorbeeld 3 reacties van gebruikers lezen van deze scan: klik hier voor de scan. De PRS geeft vier kleuren weer waar competenties en valkuilen bij horen. En daardoor leert u in korte tijd de kandidaat veel beter kennen waardoor een concreter gesprek mogelijk is.

De CultuurTalenten scan

Om de doelgroep te bepalen voeren we eerst een CTS uit. Met deze scan bepalen we de bedrijfscultuur en welk type kandidaat daar het beste zou passen. Het type kandidaat wordt daarna gemeten door de PRS; het mini assessment voor onder andere kandidaten uit Waalwijk. De uitleg van de CTS kunt u lezen via: deze link. Tevens kunt u wat reviews lezen over het gebruik van deze scan: klik hier. Door deze unieke tools krijg ik diepgaander inzicht in uw medewerkers.

Werving en selectie

Tijdens onze recruitment trajecten worden deze tools door Recruitment4You Waalwijk gebruikt als assessment methode. Zeer doeltreffend en met een aantrekkelijk prijs via een maandelijks abonnement te gebruiken. Door gebruik van deze methoden wordt er bewustzijn gekweekt en op een luchtige wijze vorm gegeven aan ontwikkeling van medewerkers.

Waar ligt uw behoefte?

Deze tools zijn inzetbaar naar uw behoefte. Wellicht is er een hoge instroom van open sollicitaties waar u als HR manager of DGA mee wordt belast. Zou het dan niet handig zijn om meteen te weten wat de positieve eigenschappen zijn van de kandidaten die reageren? Want als u behoefte heeft aan initiatiefrijke, proactieve kandidaten maar dit blijkt geen vaardigheid te zijn, wilt u dan wel in gesprek? Dit is namelijk al uit de scan af te lezen. En dat bespaart u tijd en energie.

Kopje koffie?

Er valt nog veel meer te vertellen over deze arbeidsmarkt tools. Vult u deze twee gratis scans vooral in om zelf en beeld te krijgen hoe het werkt. Dan nemen wij erna contact met u op! De scan van de PRS: klik hier en de scan van CTS: klik hier.