Recruitment4you is de matchmaker tussen bedrijfscultuur en de ideale kandidaat.

Een carrièreswitch

carriereswitch

WEL of NIET solliciteren?!

Dit is best een vreemde vraag zou je zeggen! Toch zeker niet. Als werving- & selectiebureau merken we dat er in elke werving kandidaten solliciteren die wij bestempelen als hagelschieters. Dat is een kandidaat die in grote mate niet voldoet aan het profiel. ‘De timmerman die als kapper gaat solliciteren.’ Zonder een goede motivatie en zonder de benodigde werkervaring en/of diploma’s. Helaas lokt het systeem dit ook wel een enigszins uit doordat er verplicht wordt vanuit het UWV wekelijks diverse sollicitaties te versturen. Niet alleen uitkeringsgerechtigden solliciteren als hagelschieters. Ook werkende kandidaten willen hun kansen beproeven bij een vacature die minder aansluit in de hoop, ‘geluk te hebben’.

Overtuigend solliciteren

Indien je toe bent aan een carrièreswitch of je bent werkzoekend is het van belang om je af te vragen waar je echte passie ligt. Wat vind je leuk om te doen? Waarvan krijg je glinstering in je ogen? Waar ben je goed in? Weet je eigenlijk wel precies wat je positieve eigenschappen zijn? Via onze PRS scan kun je ontdekken wat jouw natuurlijke competenties zijn. Als je weet wat je wilt en wat je kunt, kun je veel gerichter solliciteren.

Voorbeeld van een echt succes verhaal

Jaap is een man van begin dertig. Hij heeft lang sluik blond haar en hij is gespierd. Of het nu zomer of winter is, Jaap fietst altijd overal naartoe in zijn t-shirt. Hij is altijd vrolijk. Jaap komt uit een gezin waarbij vader in een trailer rond rijdt naar diverse landen om zo zijn korstje bij elkaar te sprokkelen. Jaap is een kandidaat op MBO niveau. Hij leerde een vrouw met kind kennen in Italië en ging er wonen en werkte daar in baantjes hier en daar. Uiteindelijk kwam hij terug naar Nederland met zijn vriendin en kind. Geen huis en geen werk. Het huis was zo geregeld in de particuliere sector. Nu nog brood op de plank om te kunnen leven. Ondanks dat Jaap een man is die niet overal past, lang haar, vrijbuitersprofiel, vindt hij toch heel snel werk bij een bedrijf in planten.

Waardoor succes?

Omdat Jaap doet wat zijn hart hem ingeeft. Wat wil ik hiermee zeggen? Als je iets besluit te gaan doen wat je wilt en wat echt bij je past is de kans groot dat het gaat lukken. Als je iets doet omdat je het moet doen en je er eigenlijk niet voor 100% achter staat gaat het vaak niet lukken of maar voor even.

Een doordachte carrièreswitch

Voor de kandidaat die iets anders wil gaan doen dan waar hij/zij voor is opgeleid en waar de werkervaring ligt is het belangrijk dat de sollicitatie vergezelt gaat met een steengoede en doordachte motivatiebrief. Een motivatiebrief waarin goed onderbouwd is waarom de kandidaat een carrièreswitch maakt en hoe hij/zij denkt toch goed aan te kunnen sluiten. Of de voordelen benoemen die de kandidaat bij zich draagt. De kandidaat moet dan de lezer meenemen in zijn/haar enthousiaste verhaal, eventueel aangevuld met een scholingsplan of een ander goed doordacht plan!

Als werving- en selectiebureau merken wij dat sollicitanten zich vaak onvoldoende tot niet bewust zijn van zowel hun valkuilen als kwaliteiten. Hierdoor slaan zij vaak de plank mis tijdens de sollicitatieprocedure.

Ontdek gratis jouw competenties in drie eenvoudige stappen middels de Pre-Selectie Scan!

Voor overige hulp bij het solliciteren kun je jezelf ook aanmelden voor de sollicitatietraining, waarbij je jezelf leert onderscheiden op de sterk concurrerende arbeidsmarkt of je kunt gebruik maken van onze sollicitatietips!