Recruitment4you is de matchmaker tussen bedrijfscultuur en de ideale kandidaat.

Concurrentie van starters op de arbeidsmarkt

concurrentie van starters

Interessante vraag voor starters

Een schoolverlater op HBO niveau. Die het moet opnemen tegen een kandidaat met 30 jaar werkervaring die voor hetzelfde salaris wil komen werken, hoe gaat hij daarmee om? In deze situatie heeft de kandidaat opgebeld naar de werkgever omdat er maar geen antwoord kwam. Waarbij de werkgever aangaf dat hij zoveel reacties had gekregen van mensen met veel werkervaring die voor hetzelfde salaris wilden komen werken. Waarop de kandidaat zei; ‘ik vraag u niet om mij uit te nodigen maar ik heb wel een vraag voor u. ‘Wat zou u doen als u van school kwam en starter was en overal hoort u hetzelfde verhaal?’ Dit verhaal liep positief af want de werkgever begon te lachen en vond deze benadering wel bijzonder. De kandidaat mocht op gesprek komen en ging er werken.

Feitjes

In de leeftijd 20 jaar tot 30 jaar hebben we 2 miljoen mensen in Nederland. De groep van 50 jaar en ouder bestaat uit 3.5 miljoen Nederlanders.

Tip

Wat we kunnen leren uit dit verhaal is assertief te zijn. In ieder geval contact opnemen met de werkgever waar je je sollicitatie naartoe hebt gestuurd. Informeren wanneer je een reactie kunt verwachten en wanneer deze uitblijft nogmaals contact opnemen. Doorvragen over de reden waarom je niets hoort of afgewezen bent. En net als bovenstaande kandidaat een ludieke vraag verzinnen om te stellen tijdens het telefoongesprek.

Sterk argument starter

Indien een kandidaat ver onder zijn salaris gaat werken is er een gerede kans is dat deze kandidaat na verloop van tijd een onderwaardering ervaart. Argumenten waarmee je je als starter kunt profileren is de meest recente kennis die je hebt opgedaan, dat je flexibel bent, dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op je vakgebied. Dat je barst van de energie om aan de slag te gaan. Deze laatste is voor werkgevers vaak erg belangrijk. En daar kun je als starter gebruik van maken. Als starter ben je eager en wil je alles aanpakken, je wilt veel energie stoppen in je nieuwe functie. Je nieuwe werkgever krijgt daardoor optimale inzet!

Als werving- en selectiebureau merken wij dat sollicitanten zich vaak onvoldoende tot niet bewust zijn van zowel hun valkuilen als kwaliteiten. Hierdoor slaan zij vaak de plank mis tijdens de sollicitatieprocedure.

Ontdek gratis jouw competenties in drie eenvoudige stappen middels de Pre-Selectie Scan!

Voor hulp bij het solliciteren kun je jezelf ook aanmelden voor de sollicitatietraining, waarbij je jezelf leert onderscheiden op de sterk concurrerende arbeidsmarkt of je kunt gebruik maken van onze sollicitatietips!