Recruitment4you is de matchmaker tussen bedrijfscultuur en de ideale kandidaat.

Jouw Curriculum te kort of te lang?

HOE LANG HOORT EEN CURRICULUM TE ZIJN?

‘Sorry hoor. Maar de ene recruiter zegt dat mijn Curriculum te lang is waardoor ik nu mijn CV heb ingekort. En de andere recruiter zegt dat mijn CV te kort is?! Om gek van te worden!’ -aldus een werkzoekende

Ja, dat is erg irritant. Probeer je als professional eens te verplaatsen in een werkgever. Zou deze werkgever nu veel of weinig over je willen weten? Wat denk jij? Natuurlijk heb ik het dan niet over 7 A4tjes vol monotone informatie. Maar wel over een goed profiel wat lekker leest. Een werkgever wil een verhaal lezen waarin duidelijk de opbouw te vinden is van werkervaring van de starter tot wie je nu bent. Dat je je eerst werkervaring niet helemaal tot op de draad uitschrijft, ja dat is logisch. Aan de andere kan hele stukken weglaten is een ander verhaal.

ADVIEZEN VAN ANDEREN

Wij horen regelmatig dat iemand ooit heeft gezegd dat het Curriculum op twee A4tjes moet kunnen. Je bent 40 en je hebt 18 jaar werkervaring en aantal opleidingen gedaan. Tenzij je slechts bij één werkgever hebt gewerkt en je verhaal daardoor niet zo lang is zou dat op twee pagina’s kunnen. Meestal is dat niet het geval. Als ik iemand voor me heb wil ik zijn hele verhaal horen, weten en ervaren. Niet maar één stuk. Is er een ideaal aantal pagina’s? Dan zou je het bij 4 pagina’s kunnen houden. Daarbij kun je letters kleiner maken, de marges bovenin verkleinen etc. Daardoor houd je zoveel mogelijk blad over om te vullen.

BIO

Wees innovatief in je V. Het toevoegen van een BIO is bijvoorbeeld vernieuwend. Over een paar jaar heeft iedereen het waarschijnlijk maar nu is het nog nieuw. Je ziet het wel bij Twitter en Instagram. Gebruik humor in je BIO. Creëer een ‘call to action’ in je BIO door de url van je LinkedIn profiel er in te verwerken. Je BIO moet kort en daadkrachtig zijn zodat de lezer meer over je te weten wilt komen. Terwijl je in je header wel meer ruimte hebt om wat uitgebreider te schrijven.

AL JAREN HETZELFDE CURRICULUM

Heb jij al jaren hetzelfde CV? Wat er overigens wel goed uit ziet maar wat alweer van een aantal jaren terug is? Ook dan is het de hoogste tijd om te innoveren en opnieuw na te denken wat jouw toegevoegde waarde is voor je werkgever. Het houd je scherp om elke paar jaar een nieuw profiel te maken.

JE PROFIEL IS JE VISITEKAARTJE

We kunnen het niet vaak genoeg roepen. Besteedt aandacht aan je profiel! Als mensen gaan trouwen kopen ze een mooi pak en een mooie jurk. Want op die dag wil je er fantastisch uitzien! Hoe komt het dat mensen dan zo slordig zijn met hun Curriculum? Je CV vertelt wat je in huis hebt, wat je hebt geleerd en wat je de ander kunt brengen.

TIPS VOOR JE CURRICULUM

We hebben natuurlijk nog veel meer tips voor je. Kijk maar eens op onze site: voor nog meer tips. Maar nog beter is het volgen van onze training op 8 mei in Waalwijk waar je mooie CV sjablonen krijgt, een karakterprofiel, een pre-selectie scan en heel veel tips en trucs: informatie over sollicitatietraining 8 mei 2018