Recruitment4you is de matchmaker tussen bedrijfscultuur en de ideale kandidaat.

De leiding in handen nemen

Doe jij dat? De leiding in handen nemen?

Jij wilt graag een nieuwe baan?! Je wilt graag met plezier naar je werk! En je schuift het maar voor je uit. Je moet je CV aanpassen, dat weet je ook wel. Maar waar haal je nu weer een mooi CV vandaan? Je hebt wel eens wat gerotzooid op google, daar vind je wel het één en ander maar ja dan hoort er eigenlijk ook wel een persoonlijk stukje bij. En omdat je het allemaal niet zo goed weet, staar je maar je beeldscherm over wat je dan zou moeten schrijven. Je typt wat en verwijderd het weer. Hoe ga jij nu eens de leiding in handen nemen?

Geen andere oplossing dan doen

Ik kan het niet leuker maken. En tegelijkertijd is dat de oplossing van alles en zit er ook geen afhankelijkheid in en geen beperking. Geen afhankelijkheid van geld, van goedkeuring (behalve van jezelf), van niet de tools hebben want immers het gaat over leiderschap, over doen. Gewoon DOEN. Je laptop of computer opstarten en een begin maken met het herschrijven van je CV en eventueel hulp vragen aan anderen als je vastloopt, ook dat is doen. En dat kun jij!

Niet te veel nadenken, ook een oplossing

Doen is een besluit nemen en handelen. Zodra je veel gaat nadenken en analyseren gaat het fout. Je helpt jezelf de put in met gedachten dat je het toch niet kunt of weet. En dan ga je verlammen. Van doen krijg je energie, van denken en analyseren word je juist moe. Je hoeft geen theorie uit te denken, je enige bedoeling is om authentiek zoals je bent je verhaal op papier te zetten. Wat je hebt gedaan en wat je meebrengt in een baan, wat je positieve bagage en ervaringen zijn en wat je natuurlijk geleerd hebt door de jaren heen. Een authentiek verhaal is juist wat de lezer aanspreekt. Opsmuk, overdrijven, de waarheid een beetje aanpassen is niet authentiek. Dus vooruit start nu meteen.

Niet iedereen is een schrijver

Ja, dat klopt. De één schrijft makkelijker zijn profiel dan de ander. Toch wil dat nog steeds niet zeggen dat je niet de leiding in handen kunt nemen. In dat geval kun je hulp vragen en zoeken. Je kunt bijvoorbeeld bij Recruitment4You informeren naar mogelijkheden. Je kunt wellicht een goede bekende in je omgeving hulp vragen. Eerst zelf iets op papier zetten en je laten reviewen door een coach. Toch kun je zelf meer dan je denkt. Voor jezelf in kaart brengen hoe je wil dat de lezer jouw profiel ontvangt, hoe wil je gezien worden? Wat wil je uitstralen? Waar word jij blij van als het over je baan gaat? Daar kun je alvast mee beginnen. En het leuke is, als je dat eenmaal aan het DOEN bent dan rol je van het één in het ander en ontstaat er iets!

Vooruit nog 1 tip!

Heb jij je LinkedIn profiel al bijgewerkt en aangegeven wat je zoekt zodat het voor recruiters en HR managers duidelijk is? Vul dan het speciale onderdeel op je LinkedIn profiel in waarin je kunt aangeven wat je zoekt. Net als Chantal in dit voorbeeld heeft gedaan. Als je dan toch bezig ben wil ik je ook graag inspireren met een summary van een kandidaat op haar LinkedInprofiel die aanspreekt:

Stel je eens voor: je hebt iemand in je filiaal of vestiging die zorgt dat het op rolletjes loopt. Iemand die personen aanstuurt en aanspreekt. Die weet hoe goed het kan worden en dat uitdraagt naar je klanten. Zodat jouw organisatie daadkrachtiger, maar zeker ook klant- en mensgerichter is en blijft. Zo iemand ben ik! Ik ben de drijvende kracht achter organiseren, nieuwsgierig, regelaar, sterk en gedreven. Ik zoek actief de samenwerking op, ben aanstekelijk enthousiast en leer graag. Mensen omschrijven mij als een hartelijk en klantgericht, vol overtuigingskracht en met een aangeboren overwicht. Ik heb de ambitie om te werken binnen een leuke organisatie in retail of detailhandel. Klantgericht zijn, aansturen van personeel en regelen van mag zeker een onderdeel van de functie zijn. Parttime beschikbaar, 100% inzet.

Wil je een vraag stellen hierover? Vraag het de sollicitatiecoach Sheila van der Meeren via sheila@recruitment4you.nl