Recruitment4you is de matchmaker tussen bedrijfscultuur en de ideale kandidaat.

PRE-SELECTIE SCAN (PRS®) Mini Assessment

Wat zijn jouw aangeboren competenties? Ontdek in 12 speciaal ontwikkelde plaatjes het resultaat van jouw competentiecirkel. Zodra je alle keuzes hebt gemaakt wordt het resultaat berekend en cts scanop je beeldscherm getoond. Door het maken van deze PRS-Scan, ook wel mini assessment, kunnen we nog beter de match tot stand brengen tussen professional en bedrijf.

Je kunt de PRS scan gebruiken voor:

  • Om als kandidaat meer inzicht te krijgen in je competenties en je aandachtspunten
  • Om als recruiter de juiste persoon te werven waarbij de competenties in overeenstemming zijn
  • Om als coach/loopbaanadviseur meer inzicht te krijgen in je cliënt
  • Om als DGA en HR manager personeel beter te kunnen motiveren
  • Om als HR manager de instroom van kandidaten efficiënter te laten verlopen
  • Om als DGA en HR manager aandachtspunten voor ontwikkeling te herkennen
  • Om door inzicht in gedrag communicatie te kunnen verbeteren

START gratis de PRS Scan en ontdek jouw natuurlijke competenties in drie eenvoudige stappen!

Er worden 3 schermen getoond met steeds 4 plaatjes. Deze plaatjes zet je in volgorde van mooi naar minst mooi (persoonlijke voorkeur), alle plaatjes moeten worden aangeklikt. Probeer het niet te beredeneren en juist je gevoel te laten spreken zodat de meest natuurlijke meting kan plaatsvinden. De scan bestaat uit 72 combinatie- en keuzemogelijkheden.

Zodra je de scan gemaakt heb wordt de uitslag getoond en kun je kiezen voor printen. In dit scherm is het mogelijk om een pdf op te slaan indien je voor deze optie kiest. Dan kun je het later nog eens teruglezen.

Janneke, recruiter

Wat een fijne tool! Uit een CV en motivatiebrief is het eenvoudig om iemands hardskills te achterhalen, de softskills daarentegen is een stug lastiger. Met behulp van deze tool kom ik op een snelle en eenvoudige manier meer te weten over de persoonlijkheid van een kandidaat en of deze aansluit bij de organisatie/functie waarvoor ik iemand aan het werven ben.

Eric, directeur

Voor de tweede maal dit jaar heb ik een werving en selectiebureau benaderd om te bemiddelen, ditmaal voor een Marketing manager. Mede door de PRS is er weer een topper naar voren gekomen, en aangenomen!

* De PRS-Scan is een toegevoegde waarde tijdens een sollicitatiegesprek maar vervangt een gesprek niet