Recruitment4you is de matchmaker tussen bedrijfscultuur en de ideale kandidaat.

Recruitment en Headhunting

Recruitment4You zet in op duurzame inzetbaarheid. Daarvoor is het belangrijk om goed te kijken naar de juiste connectie. Het karakter van een kandidaat moet passen bij de aard van een bedrijf. Daarom kijken we naar het verhaal achter jouw bedrijf. We komen persoonlijk kennismaken en brengen via de Cultuur Talenten Scan (CTS®) de cultuur van jouw bedrijf in kaart. Tijdens het intakegesprek bespreken we de wensen, behoeften en doelstellingen. Samen kijken we welk type kandidaat de vacature het beste kan vervullen; wellicht zoek je iemand die complementair is aan het team, bestaande kwaliteiten juist versterkt of over een innovatieve houding beschikt. Werven = maatwerk!

“LEADERSHIP IS UNLOCKING PEOPLE’S POTENTIAL TO BECOME BETTER.” – Bill Bradley

Geheim wapen

Recruitment4You combineert ruime kennis en ervaring met innovatieve software, waaronder een database waarin duizenden professionals zijn opgenomen. Om ons op deze concurrerende markt te onderscheiden zetten we ons geheime wapen in: de DM methodologie, waarin zelfkennis en het optimaal benutten van eigenschappen en talenten centraal staan. We screenen de kandidaten tijdens het werven dan ook niet alleen op de hardskills en potentie maar ook op persoonlijkheid. Door middel van uitgebreide diepte-interviews en pre-selectiescans krijgen wij een uitstekend beeld waar diegene het beste op zijn of haar plek is.

Schermafbeelding 2016-08-15 om 16.21.35 Pre-selectiescan (PRS®)

Recruitment4You heeft een eigen Pre-selectiescan ontwikkeld; die inzicht geeft in iemands karakter, sterke kwaliteiten en ontwikkelpunten. Hierbij krijg je gedurende het werven een helder en eerlijk beeld over de kandidaat. Dit vergroot de kans op een match en een duurzame inzetbaarheid! Nieuwsgierig geworden hoe wij te werk gaan?

Doe hier gratis de PRS Scan en ontdek jouw natuurlijke competenties in drie eenvoudige stappen!

CuLTuur Talenten Scan (CTS®)

De Cultuur Talenten Scan (CTS®) geeft inzicht in de cultuur van jouw bedrijf. Er wordt een kort beeld geschetst over de cultuur inslag, waarbij er 12 typen mogelijk zijn. Tegelijkertijd wordt er advies gegeven over het persoonlijkheidstype dat het beste past bij deze bedrijfscultuur. Kandidaten vullen tijdens de inschrijving de Preselectie-scan (PRS®) in die besproken wordt tijdens het sollicitatiegesprek. Daardoor kan Recruitment4You optimaal gebruik maken van de aansluiting tussen professional en bedrijf. De Pre-Selectie Scan geeft namelijk een helder inzicht in de competenties van een kandidaat. Doe hier de gratis Cultuur Talenten Scan Na het invullen van de scan kun je onderaan de pagina kiezen voor printen, als je voor deze optie kiest kun je in het scherm wat volgt kiezen voor opslaan als pdf. Mocht deze optie niet aanwezig zijn, laat het ons dan weten, zodat wij de uitslag alsnog kunnen e-mailen.

Recruitment versus Headhunting. Wat is het verschil tussen een Recruiter en een Headhunter?

headhunterWanneer een bedrijf een vacature heeft die zij willen invullen, wordt er een vacature gepost waarbij kandidaten die belangstelling hebben kunnen reageren. Dit kan een bedrijf zelf doen of een werving en selectiebureau inschakelen die het traject uit handen neemt. Actieve werkzoekenden reageren op de vacature en vervolgens gaat de selectie van start. Dit is de methode van een Recruiter of HR manager. Een nadeel zijn de ‘hagelschieters’. Het bedrijf wordt enorm belast met niet passende reacties. Dit brengt veel (onnodig) werk met zich mee.

Met deze aanpak mist het bedrijf de andere doelgroep geschikte kandidaten. De Recruiter of HR manager richt zich met name op inkomende reacties. Terwijl een Headhunter een andere aanpak heeft en heel actief in de markt op zoek gaat naar geschikte kandidaten. Het is ook een logische aanpak van de HR manager om een vacature online te zetten en de inkomende reacties in behandeling te nemen. Het is erg tijdrovend om een executive search uit te zetten. Vaak worden de tools en ook het netwerk gemist wat daarbij van belang is.

Wanneer is Headhunting van belang?

Indien er in een bepaalde functie schaarste is op de arbeidsmarkt of wanneer er specificaties worden gevraagd die niet zo gangbaar zijn is het verstandig om een Headhunter in te schakelen. Soms kiest een bedrijf er bewust voor om zonder veel aandacht een werving uit te zetten, dat kan ook een reden zijn om een Headhunter in te schakelen. Als intermediair zien we regelmatig de behoefte van de klant waarbij het belangrijk is dat een kandidaat ervaring heeft op gedaan in een bepaald type organisatie. Dat kan een overweging zijn om voor headhunting te kiezen.

Succesvol door de beste Arbeidsmarktcommunicatie!

Recruitment4You heeft veel ervaring met headhunting, de benodigde tools, resources en het juiste netwerk om daarin succesvol te zijn. Eén van de ingrediënten van headhunting is Arbeidsmarktcommunicatie. Door de jaren heen heeft met name Sheila van der Meeren zich hierin gespecialiseerd. We hebben veel onderzoek naar gedaan naar hoe de verschillende doelgroepen het beste aangesproken kunnen worden. Zowel bij MKB als bij Enterprices hebben we door middel van executive search de juiste kandidaten gevonden en kunnen bemiddelen bij onze klanten.