Recruitment4you is de matchmaker tussen bedrijfscultuur en de ideale kandidaat.

Val jij op met jouw CV? Wees onderscheidend!

TIP – Opvallend CV

Werkzoekende kunnen zich bij Recruitment4You inschrijven. Door de jaren heen hebben duizenden actieve en latente werkzoekenden dat gedaan. Inmiddels telt onze ATS 10.000 kandidaten. Wij zien allerlei CV’s voorbij komen en ook nog steeds CV’s die niet voldoen een eigen unieke kleur, een mooie opmaak en een onderscheidend element. In deze tijd maken we een CV mooi op met een goede foto die actueel is.

Laatst had ik een gesprek met een kandidaat die een hoge opleiding had genoten en de foto kwam niet overeen met hoe deze kandidaat er in de werkelijkheid uitzag, de foto was minimaal 5 jaar oud. Inmiddels een stuk flinker en een andere uitstraling dan 5 jaar geleden. Een werkgever kan daar op afknappen. Laat een mooie actuele foto van jezelf maken zoals je nu bent. Er zijn zoveel mooie CV sjablonen in omloop die te vinden zijn op internet en die zelf te ontwerpen zijn. Of bij Recruitment4You in een sollicitatietraining beschikbaar worden gesteld. Sjablonen die speciaal zijn ontworpen en een mooie uitstraling geven aan je CV. Doe er je voordeel mee. Ga aan de slag en maak een mooi nieuw exemplaar die echt in het oog springt en recht doet aan wie je bent.

TIP – Briljant gevonden!

Met een CV alleen ben je er nog niet. Als je je CV hebt aangepast heeft ook je LinkedIn een opfrist beurt nodig. Die mooie foto die je hebt laten maken voor je CV zet je natuurlijk ook op LinkedIn. Ik kwam kort geleden een software ontwikkelaar tegen die de volgende tekst bij zijn werkervaring had gezet; ‘Internet créateur en programmeur’. Briljant gevonden! Dat is een mooi onderscheidend element die kleur geeft aan zijn profiel. Hij legde uit wat hij daarmee bedoelde. Wat je functienaam ook is, iedereen kan dit soort dingen bedenken.

TIP – Wat nog meer?

Op LinkedIn kun je aangeven dat je beschikbaar bent. Voorheen deden kandidaten dat in hun header maar dat hoeft niet meer. Je kunt bij Recruitment Activities aangeven dat je beschikbaar bent, voor welke functie(s), voor welke regio(s), parttime of fulltime, freelance of contract. Dit wordt zichtbaar op je profiel en is erg handig voor HR managers en recruiters die zoeken. Klein detail is dat je baas het ook ziet. Het moet wel bekend zijn dat je het bedrijf gaat verlaten.

TIP – Skills en expertise

Zowel in je CV als in op je LinkedIn profiel is het van belang dat je je skills en expertise vermeld. Dit heeft te maken met booleaans zoeken. Alles wat op je CV staat wordt een zoekgegeven. Als je leidinggevende capaciteiten hebt is dat op Linkedin; managerial. Dit is een zoekterm waar op wordt gezocht en als je dat niet in je profiel hebt staan kun je er ook niet op gevonden worden. Onthoudt ook dat Recruiters zelfs zoeken op bedrijfsnamen. Stel dat je een financial bent en dat een Recruiter een financial wil vinden die bij PwC heeft gewerkt. En je hebt PwC niet genoemd of verkeerd geschreven met spaties ertussen. Ook dan komt je profiel niet tevoorschijn. Met andere woorden, alles wat je in je CV schrijft is bruikbare informatie om op te zoeken. En wat er niet staat daar kan niet op gezocht worden.

Wil je meer weten over sollicitatietips, over LinkedIn en CV’s stuur me dan gerust een email via sheila@recruitment4you.nl

Nog een andere handige sollicitatietip lezen?